Aegon sluit finaal akkoord met stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim

13 juli 2009 heeft Aegon bekend gemaakt dat er een akkoord is bereikt met de Stichting Woekerpolis Claim en Stichting Verliespolis omtrent het maximale kostenniveau van beleggingverzekeringen. AEGON maakt voor de kostenmaximering nu nog eens maximaal 110 miljoen euro vrij, bovenop de 140 miljoen euro die in september al werd verwacht op basis van de toen beschikbare informatie. Van de additionele 110 miljoen euro is maximaal 80 miljoen euro bedoeld voor schrijnende gevallen. In september 2008 heeft AEGON gemeld de kosten van de beleggingsverzekeringen daar waar nog nodig verder te verlagen in lijn met de aanbevelingen van de Ombudsman Financiele Dienstverlening J.W. Wabeke en de afspraken tussen de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim en verzekeraar Delta Lloyd. Vervolgens is hierover intensief overleg gevoerd met de stichtingen met als resultaat een finale overeenkomst.

“Wij zijn blij met een goede regeling voor onze klanten”, zegt Marco Keim, directeur AEGON Nederland. “Ombudsman J.W. Wabeke heeft de overeenkomst inhoudelijk getoetst en constateert dat de regeling een juiste toepassing is van zijn Aanbeveling van 4 maart 2008 en in lijn is met de eerder overeengekomen regelingen met andere verzekeraars.

Meer dan 75% van AEGON’s bestaande beleggingsverzekeringen is in de afgelopen jaren al aangepast, waardoor op dit moment al 70% van de klanten minder dan het nu overeengekomen kostenmaximum betaalt. Met deze eerdere verbeteringen is een bedrag van 380 miljoen euro gemoeid. De overige polissen worden met de additionele maatregelen aangepast, zodat kosten in de gehele portefeuille voldoen aan het door Wabeke en de stichtingen geadviseerde kostenniveau. De portefeuille van AEGON bestaat uit 1,3 miljoen polissen, waarvan 50% met een gegarandeerd eindkapitaal. Voor deze garantie heeft de overgrote meerderheid van klanten geen aanvullende kosten betaald.

bron: aegon site 13 juli 2009

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Plaats een reactie